Could not load file or assembly 'System.Web.Extensions, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified. Αναπτυξιακά Έργα
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
 
en-GBel-GR
 Αναπτυξιακά Έργα
Login Register


Αναπτυξιακά Έργα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς
Διαδημοτικά Ιατρεία 

  Τέρμα οι ταλαιπωρίες

Έχουν λειτουργήσει τα εξωτερικά ιατρεία των τριών Δήμων με επτά ειδικότητες, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό, ουρολογικό, γυναικολογικό, παιδιατρικό, ακτινολογικό, χημείο, φαρμακείο καθώς και πέντε ιατρεία γενικής ιατρικής.

Γραμμικό Πάρκο "Βαθκειά" 

  Επιτέλους το Όνειρο γίνεται πραγματικότητα.
Άρχισαν τα έργα στον «Βαθκειά»


Ένα όραμα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων που ξεκινά από το ύψος του δημαρχείου και τελειώνει στην παραλία παρά το ξενοδοχείο Holiday Inn για να ενωθεί με την «Ακτή Ολυμπίων». Διατρέχει κ.α. καθ’ όλο το μήκος την όχθη του ποταμού με συνεχόμενο πεζόδρομο, ποδηλατόδρόμο, μικρές γέφυρες, δέντρα, παγκάκια, φωτισμό και άλλα. Ένα έργο που πολύ σύντομα θα απολαμβάνουν οι δημότες της Μέσα Γειτονιάς και όχι μόνο.

Πλατεία Τριανδίας 

  Η ιστορία της Πλατείας Τριανδρίας που είναι αφιερωμένη στην αδελφοποίηση με το Δήμο Τριανδρίας (Θεσσαλονίκης), συνεχίζεται. Στις 10 Απριλίου 2009, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης στη παρουσία της Δημάρχου Τριανδρίας κας Πολυξένης Δρίτσα και πλήθος κόσμου, παρέλαβε το γλυπτό «Διδυμοποίηση» που φιλοτέχνησε ο σημαντικός Κύπριος Γλύπτης Φίλιππος Γιαπάνης.

Το γλυπτό κοσμεί την Πλατεία Τριανδρίας με την υπέροχη και άψογη αισθητική του γραμμή. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης που ακτινοβολεί πλέρια την έννοια της διδυμοποίησης. Γιατί πράγματι κοιτάζοντας κανείς το γλυπτό, νιώθει ότι η τέχνη μπορεί σε τέτοιες στιγμές να αποτελέσει την προέκταση της ανθρώπινης ψυχής. Εκείνη τη προέκταση όπου σμίγει το όνειρο με τη πραγματικότητα και γεννιέται ο θρίαμβος της εμπνευσμένης δημιουργίας.

 «…Ο πρωταρχικός στόχος του Δήμου το 1999 ήταν η απαλλοτρίωση του χώρου αυτού, όχι για να γίνει έτσι ακόμα μια πλατεία, αλλά για να μην στραγγαλιστεί και αυτό το σταυροδρόμι, κάτω από το βάρος της ασφυξιογόνου άκρατης οικοδομικής αυθαιρεσίας, όπως συνέβη λίγο πιο κάτω στον Δήμο Λ/σου, που τα κτίρια έπνιξαν τον γνωστό Πεντάδρομο.

Μια προσπάθεια που όμως στη συνέχεια υπέπεσε σε στασιμότητα, προκαλώντας για χρόνια μεγάλη ταλαιπωρία στους πρώην ιδιοκτήτες του τεμαχίου, μέχρι το 2004, που επιτέλους οριστικοποιήθηκε η απαλλοτρίωση και απεγκλωβίστηκε το εγχείρημα.

Έτσι φτάσαμε στην κατασκευή της πλατείας, για να αφιερώσουμε τελικά αυτό τον χώρο στον αδελφοποιημένο μαζί μας Δήμο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης».

Κυκλικός Κόμβος 

  Ο Εξωραϊσμός του Κυκλικού Κόμβου στις «Ελληνικές Καλένδες»

Έχει αρχίσει η τοπιοτέχνηση του κυκλικού κόμβου Μέσα Γειτονιάς και σύντομα ολοκληρώνεται.

Πάρκο Γιώργου Θυρώτου 

Σε τελική ευθεία μπαίνει η διαμόρφωση του Πάρκου στο λόφο της Πανθέας που είναι δίπλα από το Πάρκο Μελίνας Μερκούρη και αυτό θα είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο καλαθοσφαιριστή και δημότη μας Γιώργο Θυρώτο.

Το έργο έχει εγκριθεί ως Πολεοδομικό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009 στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη.

Πάρκο Γλυπτικής στην Πάνθεα 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μέσα Γειτονιάς, έχει εγκρίνει σχέδια διαμόρφωσης του Πάρκου Γλυπτικής και ήδη έχει προχωρήσει στην προκήρυξη προσφορών για τα κατασκευαστικά έργα διαμόρφωσης του πάρκου. Το έργο υπολογίζεται να αρχίσει πριν το τέλος του 2011.

Για τα έργα που θα φιλοξενηθούν στο πάρκο, πραγματοποιήθηκε Συμπόσιο Γλυπτικής μεταξύ 2 και 13 Μαίου 2011. Τα έργα ολοκληρώθηκαν και παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στην Πλατεία του Δημαρχείου στις 13 Μαίου 2011. Στο Συμπόσιο Γλυπτικής συμμετείχαν οι πιο κάτω γνωστοί καλλιτέχνες: από την Κύπρο ο Γιώργος Μωυσής, από την Ελλάδα ο Αντώνης Μυροδιάς , από την Αυστραλία ο Graig Medson, από την Ρωσία οι Arsenty Lysenkov, Natalia Chistyakova, Yury Tkachenko και Valentina Dusavitsaya, από την Βουλγαρία oι Agnessa Petrova και Petre Petrov και από την Ιαπωνία ο Ogata Yoshin.

Φωτογραφικό υλικό έργων
Αρχική | Μήνυμα Δημάρχου | Δημοτικό Συμβούλιο | Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημότη | Συνδέσεις | Χάρτης | Επικοινωνία
 
Privacy Statement | Terms Of Use
Copyright 2011 - 2016 Δήμος Μέσα Γειτονιάς - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη από CyBiz Advertising