Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
 
en-GBel-GR
 Βράβευση Αριστούχων και Διακριθέντων μαθητών
Login Register
Βράβευση Αριστούχων και Διακριθέντων μαθητών Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Στις 22 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΚΑ’ Δημοτικού Σχολείου η καθιερωμένη πλέον τελετή Βράβευσης Αρίστων και Διακριθέντων μαθητών των σχολειών του Δήμου Μέσα Γειτονιάς. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και άξιων που αποτελούν προοπτική για το μέλλον της πατρίδας.   

Ο Δήμος βράβευσε συνολικά 50 μαθητές. Τιμήθηκαν οι άριστοι τελειόφοιτοι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων των σχολείων της Μέσα Γειτονιάς, καθώς επίσης μαθητές των σχολείων του Δήμου Μέσα Γειτονιάς που διακρίθηκαν σε παγκόσμιους και παγκύπριους διαγωνισμούς εγκεκριμένους από το Υπουργείο Παιδείας κατά την σχολική χρόνια 2015-2016. 

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου στο χαιρετισμό του, ανάφερε ότι η παιδεία αναμφισβήτητα αποτελεί τον βασικότερο πυλώνα για την αξιοκρατική αναδημιουργία του κράτους μας, για την πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας μας και για την εθνική και φυσική επιβίωση του ελληνισμού της Κύπρου. Τόνισε, ότι  πρωταγωνιστές της εκδήλωσης δεν είναι άλλοι παρά οι 50 άριστοι μαθητές των σχολείων μας, τα παιδιά που πρώτευσαν στην άμιλλα της γνώσης, τα παιδιά που κίνησαν έτσι για το δρόμο της αρετής. Τελειώνοντας το χαιρετισμό του ο Δήμαρχος συγχάρηκε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για το δύσκολο έργο που επιτελούν ο καθένας από το ρόλο που έχει. 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Νεολαίας κα Μαρία Συγγέρη  ανάφερε ότι «η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο είπε ο Νέλσον Μαντέλα.
Οι εκπτώσεις στην παιδεία ήταν και θα είναι πάντα δείκτης παρακμής σε κάθε τόπο.
Και θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κρίση που ζούμε σήμερα δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κρίση θεσμών και αξιών. Για να μπορέσουμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι σε πείσμα των καιρών , πρέπει να ξανά αναδείξουμε τις διαχρονικές αξίες που διδάσκει η παιδεία και ο πολιτισμός μας. Την ελευθερία της σκέψης, την ευγενή άμιλλά την δημιουργική φιλοδοξία, τον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, την δημοκρατία».

Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου κ Ανδρέας Αναγιώτος. 

Στους μαθητές που βραβεύτηκαν απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες. 


Αρχική | Μήνυμα Δημάρχου | Δημοτικό Συμβούλιο | Γραφείο Εξυπηρέτησης Δημότη | Συνδέσεις | Χάρτης | Επικοινωνία
 
Privacy Statement | Terms Of Use
Copyright 2011 - 2016 Δήμος Μέσα Γειτονιάς - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη από CyBiz Advertising