Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
 
en-GBel-GR
 ΕπιτροπέςΠεριβάλλοντος & Εξωραϊσμού
Login Register


Επιτροπή Περιβάλλοντος & Εξωραϊσμού
Η Επιτροπή

1. Μάριος Πρωτοπαπάς Πρόεδρος 
2. Κώστας Κωνσταντίνου Αντιπρόεδρος 
3. Ανδρέας Μιχαηλίδης 
4. Στέλλα Κοντού
5. Ευστάθιος Γρηγορίου

Η Επιτροπή Εξωραϊσμού και Περιβάλλοντος αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που τρέφει ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς για θέματα που αφορούν τόσο την προστασία όσο και τη διατήρηση του Περιβάλλοντος.

ΣΚΥΛΟΙ
Συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε η καταγραφή των σκύλων στο Δήμο με αποτελέσματα να έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των εγγεγραμμένων σκύλων από αυτούς που ήταν εγγεγραμμένοι την περσινή χρονιά. Έχει σταλεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο σε όλα τα υποστατικά του Δήμου που δίδει ενδιαφέρουσες και κατατοπιστικές πληροφορίες τόσο για την εγγραφή όσο και για την περιποίηση και φύλαξη των σκύλων.

Ήδη λειτουργεί η υπηρεσία σύλληψης αδέσποτων σκύλων με επιτυχία, επί 24ωρου βάσεως ενώ έχει αποπερατωθεί και βελτιωθεί το προσωρινό καταφύγιο αδέσποτων σκύλων του Δήμου. Το καταφύγιο θα εξυπηρετεί μέχρι την δημιουργία του κοινού καταφυγίου αδέσποτων σκύλων που θα εξυπηρετεί και τους πέντε Δήμου της Μείζονος Λεμεσού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Τον Απρίλιο πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός καλύτερου κήπου για όλα τα υποστατικά που ανήκουν στα Δημοτικά όρια του Δήμου Μέσα Γειτονιάς. Βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτεροι κήποι.

Ο Δήμος στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των μαθητών προκήρυξε διαγωνισμό έκθεσης ιδεών και ζωγραφικής με θέμα «Περιβάλλον – Ποιότητα Ζωής».
Τέλος, στις 28 Μαΐου 2008, στη παρουσία του Επίτροπου Περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκε εκδήλωση όπου βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2008 στο Δήμο, διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα όσο αφορά την περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών δεν ήταν τα αναμενόμενα.
Τον Νοέμβριο του 2008 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Εξωραϊσμού πραγματοποίησε εβδομάδα διαφώτισης γύρω από το θέμα της Ανακύκλωσης με σημαντικά αποτελέσματα.
Στη συνέχεια, το 2009 θέλοντας να συνεχίσει την ευαισθητοποίηση πραγματοποίησε σειρά από εκδηλώσεις με θέμα την Ανακύκλωση. Καθιερώθηκε εβδομάδα Ανακύκλωσης του Δήμου από τις 4- 9 Μαΐου που περιελάμβανε ενημέρωση των καταστηματάρχων για την περισυλλογή χαρτιού και γενικά για την ανακύκλωση.
Ο Δήμος έχει εκδώσει και διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για την Ανακύκλωση.

Γλυπτό Διδυμοποίησης στη Πλατεία Τριανδρίας
Την Παρασκευή 10 Απριλίου 2009 στην Πλατεία Τριανδρίας στην παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νεοκλή Συλικιώτη έγινε η τελετή παράδοσης του Γλυπτού «Διδυμοποίηση»
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Δήμαρχος Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, κα. Πολυξένη Δρίτσα.
Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον Δημότη της Μέσα Γειτονιάς και γνωστό γλύπτη κ. Φίλιππο Γιαπάνη.

Πινακίδες Οδών
Άρχισαν ήδη να τοποθετούνται στην Δημοτική Περιοχή οι νέες πινακίδες ονομασιών οδών.

Φωταγώγηση Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης
Έχει φωταγωγηθεί ο δημοτικός χώρος στάθμευσης που βρίσκεται στην οδό Κυριάκου Μάτση παρά την εκκλησία του Απ. Ανδρέα.

Νέος χώρος στάθμευσης
Λειτούργησε ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης στην οδό Διγενή Ακρίτα. 
Διαχειριστική | Ρυθμίσεως Οδών & Οικοδομών | Εργοδοτήσεως Εργατών & Ανθ. Δυναμικού | Νηπιοπαιδομικού Σταθμού | Διαχείρισης Δημοτικών Σταδίων | Πολιτιστική | Κοιν. Πρόνοιας & Δημόσιας Υγείας | Περιβάλλοντος & Εξωραϊσμού | Νεολαίας και Παιδείας | Αθλητισμού | Ευρωπαϊκών Θεμάτων
 
Privacy Statement | Terms Of Use
Copyright 2011 - 2016 Δήμος Μέσα Γειτονιάς - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη από CyBiz Advertising