Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
 
en-GBel-GR
 Μήνυμα ΔημάρχουΒιογραφικό Δημάρχου
Login Register


Βιογραφικό Δημάρχου
Ο Δώρος Αντωνίου γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου το 1965 στη Λεμεσό και κατάγεται από το χωριό Ασγάτα. Είναι νυμφευμένος με την εκπαιδευτικό Θώη Λεωνίδου και έχουν αποκτήσει τρία αγόρια. Ο ιτο χωριό
 
Μετά την αποφοίτηση του από το 4ο Λύκειο Αγίου Νικολάου Λεμεσού και έχοντας ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία το 1984, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη για σπουδές. Σπούδασε με αθλητική υποτροφία στο St. John’s University της Νέας Υόρκης, όπου το 1989 απόκτησε το πτυχίο B.S. in Accounting. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και το 1991 αποκτά το M.B.A. in Finance από το ίδιο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1989 στη Νέα Υόρκη, όπου για πέντε χρόνια εργάστηκε ως Οικονομολόγος. Το 1993 επιστρέφει στην Κύπρο όπου και εργάζεται μέχρι το τέλος του 2011 σε μεγάλους οργανισμούς διεθνών δραστηριοτήτων ως Διευθυντικό Στέλεχος. Επίσης διετέλεσε μέλος σε αρκετά Διοικητικά Συμβούλια Δημοσίων Εταιρειών στο Τουριστικό και Χρηματοοικονομικό Τομέα.
 
Ως φοιτητής είχε ενεργό ρόλο στα φοιτητικά δρώμενα των κυπρίων φοιτητών της Αμερικής και διετέλεσε Πρόεδρος του Συμβουλίου της Φοιτητικής Οργάνωσης Κυπρίων Αμερικής, την περίοδο 1990-1991. Είχε έντονη δράση στο χώρο του αθλητισμού, τόσο στην Αμερική όσο και στην Κύπρο και ειδικότερα στις Αθλητικές Ακαδημίες και σε θέματα που αφορούν τη νεολαία. Διετέλεσε ενεργό μέλος του Παγκύπριου Νέας Υόρκης κατά την περίοδο της παραμονής του στην Αμερική, καθώς επίσης διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Απόλλων Λεμεσού από το 2000 μέχρι το 2010. Την περίοδο 2005-2006, ήταν Πρόεδρος του Σωματείου του Απόλλων και το 2009 Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής εταιρείας. Υπήρξε και παραμένει ενεργό μέλος σε διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις.

Στις Δημοτικές Εκλογές του Δεκέμβρη 2011, εκλέγεται Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς. Ταυτόχρονα με την ιδιότητα του αυτή, είναι μέλος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού-Αμαθούντας, του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λεμεσού, της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λεμεσού και Γραμματέας του Ιδρύματος Γ.Ν. Καλογερόπουλου. 

Στις Δημοτικές Εκλογές του Δεκέμβρη 2016, επανεκλέγεται Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς.

Τον Μάρτιο του 2017 εκλέγεται Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων και τον Μάιο του 2017, αναλαμβάνει την θέση του Πρόεδρου του ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων Λεμεσού).Βιογραφικό Δημάρχου
 
Privacy Statement | Terms Of Use
Copyright 2011 - 2016 Δήμος Μέσα Γειτονιάς - Σχεδιασμός και Ανάπτυξη από CyBiz Advertising