Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

ΡΙΖΕΣ

Ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό μουσικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Μέσα Γειτονιάς συνάντησε επί σκηνής τον Δημήτρη Φανή και την Ασπασία Στρατηγού μαζί με 7μελής παραδοσιακή ορχήστρα σε μια μουσική πανδαισία. Ένας πρωτότυπος συνδυασμός ερμηνείας και μουσικής που ενθουσίασε το κοινό που παρευρέθηκε στη συναυλία.

Η μαγευτική φωνή της Ασπασίας Στρατηγού και του κύπριου ερμηνευτή Δημήτρη Φανή, η άρτια εκτέλεση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου υπό τη διεύθυνση του Πάρη Ξάνθου και η απόλυτη εναρμόνιση μεταξύ τους, χάρισαν στο κοινό ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της μουσικής μας, αυτό της παράδοσης. Αυτόν τον ανεκτίμητο θησαυρό που μας κληροδοτήθηκε και που αποτελεί μια αστείρευτη πηγή από την οποία αιώνες τώρα, αντλούμε μουσική και λόγο. Χρώματα και αρώματα από τη Σμύρνη και τη Θράκη, από τον Πόντο και την Κρήτη, από την Ήπειρο μέχρι τα δωδεκάνησα, τη Μακεδονία και την Κύπρο. Όλες οι ενορχηστρώσεις των τραγουδιών ήταν του εξαίρετου μουσικού Νεοκλή Νεοφυτίδη, ο οποίος συνόδευσε με το πιάνο του όλα τα τραγούδια της παράστασης.

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς συγχάρηκε θερμά όλους τους συντελεστές της παράστασης για την εξαιρετική δουλειά που παρουσίασαν στο κοινό και για το μεγάλο κόπο και σκληρή δουλειά που έκαναν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΣΚΥΒΑΛΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μέσα Γειτονιάς, ενέκρινε/υιοθέτησε τα κριτήρια με τα οποία θα εξετάζονται οι ενστάσεις που θα υποβάλλονται για την επιβολή φορολογίας για την δημιουργία του νέου κοιμητηρίου Λεμεσού, τα οποία αποφασίστηκαν στην συνεδρία του Συμβουλίου Δημάρχων Μείζονος Λεμεσού ημερ. 07/12/22 και 19/6/23, ως ακολούθως.

Κριτήρια εξέτασης ενστάσεως τελών για την δημιουργία νέου κοιμητηρίου Λεμεσού.

    α) Αλλόθρησκοι (μη Έλληνες ορθόδοξοι) ή άθεοι

Οι ενστάσεις να γίνονται αποδεκτές μετά από γραπτή δήλωση του δημότη χωρίς την απαίτηση προσκομιδής αποδεικτικών στοιχείων

β) Επιλογή αποτέφρωσης

Οι ενστάσεις να γίνονται αποδεκτές μόνο για όσους προσκομίζουν τη δήλωση που υπέβαλαν στον οικείο Έπαρχο για επιλογή αποτέφρωσης (ως ο Περί της Αποτέφρωσης Ανθρώπινης Σορού Νόμος του 2016 (53(1)/2016)

γ) Αιτήματα για μείωση ποσού για οικονομικούς λόγους

Οι ενστάσεις να εξετάζονται κατά εξαίρεση από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνεται μείωση ποσοστού 25% μόνο για λήπτες ΕΕΕ

δ) Μη μόνιμοι κάτοικοι και Φοιτητές

Οι ενστάσεις να γίνονται αποδεκτές εφόσον τεκμηριωθούν

ε) Ιδιοκτήτης τάφου

Αποδοχή της ένστασης και διαγραφή των τελών κοιμητηρίου εφόσον οι φορολογούμενοι προσκομίσουν τίτλο ιδιοκτησίας του τάφου και βεβαίωση από πιστοποιούντα υπάλληλο σχετικά με τη συγγένεια που έχουν με τον ιδιοκτήτη του τάφου. Περαιτέρω διευκρινίστηκε ότι σε δημότες που ήδη κατέβαλαν την φορολογία θα επιστρέφεται το ποσό εφόσον προσκομίσουν τα πιο πάνω.

Πολιτιστικές Περιπλανήσεις 2023

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός