Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

ΠΑΡΤΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ!

Το έργο My Square είναι επιχορηγημένο από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης και αφορά δράσεις νέων μέχρι 30 χρονών που θέλουν να βοηθήσουν την κοινότητα τους.

Έτσι, σε συνεργασία με τον δήμο Μέσα Γειτονιάς, δημιουργήθηκε η Εθελοντική Ομάδα My Square που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της πλατείας (ή πάρκου όπως το ξέρουν οι περισσότεροι) Πανίκου Δημητρίου.

Με το συγκεκριμένο έργο θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο ξανά κοντά στα πάρκα και στις πλατείες της γειτονιάς του, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν παραμεληθεί. Τα πάρκα δεν είναι μόνο ένας χώρος πρασίνου, αλλά είναι ένας χώρος ζωής. Ένα οικοσύστημα που πρέπει να δυναμώσει και να προστατευτεί. Σε αυτούς τους δημόσιους χώρους, υφαίνεται ο κοινωνικός ιστός της γειτονιάς, ενθαρρύνεται η κοινωνικοποίηση, η ψυχαγωγία, η άθληση. Παράλληλα, είναι και ένα κομμάτι φύσης, που στην εποχή του μπετόν που διανύουμε, τη χρειαζόμαστε περισσότερο.

Το ξεχωριστό σε αυτό το έργο είναι ότι στη διαδικασία του σχεδιασμού εμπλέκουμε και τους ίδιους τους κατοίκους στη λήψη αποφάσεων για τη γειτονιά τους και την πόλη τους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και καταγωγής. Με τη συμμετοχή τους σε κάθε φάση της διαδικασίας - όχι μόνο κατά τον συν-σχεδιασμό αλλά και κατά την εκτέλεση του έργου - αυξάνεται η αίσθηση του ανήκειν, οδηγώντας έτσι στη μείωση του βανδαλισμού του χώρου και στην οικειοποίηση του, μετατρέποντας τους από παθητικούς χρήστες του δημόσιου χώρου σε ενεργούς.

Αυτή η πιλοτική διαδικασία σχεδιασμού, προγραμματισμού και διαχείρισης του δημόσιου χώρου, θεωρείται καινοτόμος για τα Κυπριακά δεδομένα και συμβαδίζει με αντίστοιχες πρωτοβουλίες που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη.

Τον τελευταίο ένα χρόνο, γνωρίσαμε, ακούσαμε και δυναμώσαμε τη φωνή των κατοίκων και μαζί, μέχρι στιγμής, δεντροφυτεύσαμε το πάρκο, τοποθετήσαμε όργανα γυμναστικής, είδαμε μαζί θερινό κινηματογράφο και μάθαμε πώς να φροντίζουμε το πράσινο μέσα από το πρακτικό εργαστήριο κηπουρικής και γεωργίας.

Αυτό το Σάββατο 21 Μαΐου, σας προσκαλούμε στο κλείσιμο του έργου με ένα πάρτυ στην πλατεία.

● 09:00-10:00 θα ξεκινήσουμε με ένα κυνήγι θησαυρού για παιδιά και εφήβους, που έχει ως στόχο την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική συνείδηση. ● 10:00- 11:00 θα κάνουμε πρωινό πικνίκ (φέρτε μαζί σας σνακς και ποτά). ● 11:00- 13:30 θα χρωματίσουμε το πάρκο στο εργαστήρι ζωγραφικής εξωτερικού χώρου. Ενώ καθ’όλη τη διάρκεια των δράσεων, θα μπορείτε να περιηγηθείτε στην πλατεία μέσω ενός διαδραστικού ακουστικού περιπάτου και να ακούσετε τις ηχογραφημένες αναμνήσεις των δημοτών και των δημοτισσών από το πάρκο.

Σας περιμένουμε!!!

«Αυλαία και πάμε…»

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς παρουσίασε χθες βράδυ με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό δρώμενο «Αυλαία και πάμε..». Ένα θεατρικό δρώμενο ύμνος και τιμή στο θέατρο και τους ανθρώπους του. Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, μετά από πολλή καιρό λόγω πανδημίας, γέμισε με κόσμο που απόλαυσε τους ηθοποιούς και τους καταχειροκρότησε!!! Συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς που συμμετείχαν: Μαρία Αλεξάνδρου Γιάννος Αντωνίου Δώρα Κουζαλή Μαρία Π’Χαραλάμπους Ρήγας Γεωργίου Κούλης Καυκαλιάς Εύρος Ευριπίδου Θέμης Τιμοθέου Έλενα Χ’Χριστοδούλου Χρήστος Ζάκος

Συγχαρητήρια επίσης στο σκηνοθέτη και υπεύθυνο του Εργαστήριου κ. Αντρέα Ιακώβου για την αφοσίωση και την αγάπη του προς το θέατρο και τους συνεργάτες του.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΕΜΑΧΙΩΝ/ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ/ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2022

Κύριε/Κυρία/Κύριοι,

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς καλεί όλους τους ιδιοκτήτες τεμαχίων/οικοπέδων/ανοικτών χώρων, να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους και την απομάκρυνση όλων των ξηρών χόρτων και άλλων αχρήστων αντικειμένων κατά τρόπον που να αρθεί ή να μη προκαλείτε οχληρία, μέχρι τις 08/05/2022.

Μετά τις 08/05/2022 η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα προβαίνει στον καθαρισμό των τεμαχίων και θα χρεώνει τους ιδιοκτήτες με το ποσό των €100 για κάθε σωστό τεμάχιο και €50 για κάθε μισό τεμάχιο.

(α) Σε περίπτωση που στο τεμάχιο σας υπάρχει μεγάλη υψομετρική διαφορά στο έδαφος τότε θα υποστείτε επιπλέον χρέωση η οποία μπορεί να είναι μέχρι και €300.

(β) Σε περίπτωση που υπάρχουν άχρηστα υλικά (ογκώδη κ.α.) τότε θα χρεώνεστε επιπλέον μέχρι και €300 για την απομάκρυνση τους.

Κατεβάστε ΕΔΩ την δήλωση

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός