Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Το συσσίτιο απόρων δημοτών συνεχίζει απρόσκοπτα του έργο του

O Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς επισκέφθηκε τη Δευτέρα 15/02/21, το χώρο του Ιερού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα στην Μέσα Γειτονιά όπου συνεχίζεται εδώ και 9 χρόνια από το Δήμο Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και τον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, η προσφορά δωρεάν γευμάτων σε άτομα και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. 

Το φαγητό παρέχεται δωρεάν από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και μεταφέρεται στο ειδικό διαμορφωμένο χώρο της Εκκλησίας του Αποστόλου Ανδρέα τηρώντας φυσικά όλα τα υγειονομικά μέτρα ,  όπου  εκεί  εθελόντριες εξυπηρετούν στο μέγιστο τους δημότες. Το συσσίτιο εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 100 ωφελούμενους πάντα με την προστασία της ανωνυμίας και των προσωπικών δεδομένων. Το φαγητό παρέχεται από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, από τις 12.00μ.μ μέχρι τις 1.00μ.μ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το σημαντικό έργο που επιτελείται και έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους συνάνθρωπους μας που το έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική και στηρίζει με διάφορες δράσεις και προγράμματα τους δημότες του που χρειάζονται βοήθεια. Επίσης ευχαρίστησε τόσο την Μητρόπολη Λεμεσού και τον Πάτερ Μιχαήλ Μιχαήλ, Πρωτοπρεσβύτερο του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα αλλά και τις εθελόντριες που ακούραστα βρίσκονται καθημερινά εκεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. 

Με τη σειρά του ο Πάτερ Μιχαήλ, ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον Μητροπολίτη Λεμεσού για το συνεχές ενδιαφέρον τους, τις εθελόντριες που με αγάπη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αλλά και το προσωπικό του ξενοδοχείου Four Seasons που αφιλοκερδώς προσφέρουν κατά διαστήματα  τη βοήθεια τους.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα παροχής φαγητού ο Δημότης μπορεί να απευθυνθεί στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ή στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς.  

 

   

    

Κάτι γίνεται στην πλατεία Πανίκου Δημητρίου!

 

Την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου,  πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μελών της Εθελοντικής Ομάδας Νέων που, σε συνεργασία με τον Δήμο Μέσα Γειτονιάς και το Ανοιχτό Σχολείο του Δήμου, ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου “My Square” (Η Πλατεία μου).

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση της πλατείας Πανίκου Δημητρίου, μέσα από συλλογικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν από κοινού με τους κατοίκους,  δίνοντας τους την ευκαιρία να εμπλακούν και οι ίδιοι σε όλα τα στάδια του σχεδιασμού και της υλοποίησης. Οι δράσεις επικεντρώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημιουργική απασχόληση και επιμόρφωση των ανέργων νέων και στη μείωση της νεανικής παραβατικότητας.

Το έργο είναι επιχορηγημένο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» (European Solidarity Corps), θα έχει διάρκεια 12 μήνες και η υλοποίηση του θα αρχίσει τον Απρίλιο του 2021.

Το “My Square” αποτελεί το πρώτο από μια σειρά έργων που θα ακολουθήσουν για την αναβάθμιση σημαντικών πλατειών και πάρκων του δήμου, ξαναζωντανεύοντας τους χώρους πρασίνου και ξαναφέρνοντας κοντά τους κατοίκους.

Envision : Στήριξη της διαδικασίας ένταξης. Η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη δημόσια και τοπική ζωή της Κύπρου

Ο Δήμαρχος Δώρος Αντωνίου, συμμετείχε σε διαδικτυακές συζητήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης, για ενίσχυση της συμμετοχής στην τοπική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Envision” που υλοποιεί η Ένωση Δήμων την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με Δήμο μας, καθώς επίσης με τους Δήμους Λεμεσού, Λάρνακας και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Οι συζητήσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αφενός αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και δημοτικών λειτουργών και αφετέρου εκπροσώπων συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες τους για τις συνθήκες διαβίωσης των ευρωπαίων πολιτών στην τοπική κοινωνία της Κύπρου και να θέσουν ζητήματα που θεωρούν ως προτεραιότητα για να επιτευχθεί αποτελεσματική ένταξη και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή.

Κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση στη Λεμεσό, ο Δώρος Αντωνίου, Δήμαρχος Μέσας Γειτονιάς και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της επικοινωνίας με τις κοινότητες των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική συμμετοχή και η κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες.

Θέματα ανέπτυξαν επίσης οι Νέναντ Μπογκτάνοβιτς (Σύμβουλος Διαπολιτισμικότητας Δήμου Λεμεσού), Πόπη Χριστοπούλου (συντονίστρια του προγράμματος ENVISION και υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων του εκπαιδευτικού κέντρου «ΑΚΜΗ»).

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών υποστήριξαν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη συνθηκών καταπολέμησης των διακρίσεων και σχέσεων επικοινωνίας με τους συνδέσμους, τα σχολεία και την εκκλησία. Εισηγήθηκαν επίσης την αξιοποίηση από τους δήμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφημερίδων ή ενημερωτικών εντύπων που εκδίδουν οι σύνδεσμοι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ENVISION, η Ένωση Δήμων θα καταθέσει εισηγήσεις ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα τους ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2021.

 

 

Β’ Φάση ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς υπέγραψε στις 19 Ιανουαρίου 2021, συμφωνία με την εταιρεία Iacovou Construction Ltd για την έναρξη της Β’ Φάσης ασφαλτοστρώσεων στα Δημοτικά όρια του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Το κόστος του έργου ανέρχεται γύρω στις €450.000 και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ημέρα έναρξης των εργασιών.

Από την Α’ Φάση των ασφαλτοστρώσεων έχουν ολοκληρωθεί οι κύριες αρτηρίες του δήμου, δηλαδή οι οδοί 1ης Απριλίου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, Γρηγόρη Αυξεντίου, οι δρόμοι που οδηγούν στο Grammar School και στο δημοτικό σχολείο στα Πάνθεα, καθώς επίσης και στην περιοχή Τιμίου Προδρόμου και Χαλκούτσας.


Η Β’ Φάση περιλαμβάνει αρκετούς δρόμους στην περιοχή Κοντοβακειών και Τιμίου Προδρόμου. Με την ολοκλήρωση και της Β’ Φάσης ασφαλτοστρώσεων, αναμφίβολα το οδικό δίκτυο του Δήμου θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.


Προγραμματίζεται εντός του φθινοπώρου 2021 να ακολουθήσει και η Γ’ Φάση όπου θα συνεχιστούν οι ασφαλτοστρώσεις και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός