Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Επίσκεψη Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και έργων κ. Γιάννης Καρούσους πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, επίσκεψη στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρος Αντωνίου, ενημέρωσε τον κ. Καρούσου για τα θέματα που αφορούν το Δήμο Μέσα Γειτονιάς και είναι υπό την αρμοδιότητα του Υπουργείου Μεταφορών, ζητώντας την βοήθεια και τη συνεργασία του για άμεση επίλυση τους.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων είναι τα έξης :

• Ασφαλτόστρωση και γραμμοσήμανση της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

• Γραμμοσήμανση σε δρόμους όπου λειτουργούν σχολεία

• Αναβάθμιση / βελτίωση της διάβασης πεζών παρά το Αρτοποιείο ΣΙΓΜΑ στην οδό Αρχ. Μακαρίου

• Επέκταση ηχοπετασμάτων και σε άλλα τμήματα του υπεραστικού δρόμου

• Ανακατασκευή του τελευταίου τμήματος του δρόμου που αρχίζει από την συμβολή της Αρχ. Μακαρίου με την Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου και επεκτείνεται μέχρι τον κυκλικό κόμβο. Ο δρόμος αυτός θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή και στην αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης.

• Ανακατασκευή της Λεωφ. Γρηγόρη Αυξεντίου. Ένας δρόμος πρωταρχικής σημασίας που θα επιλύσει κυκλοφοριακά προβλήματα τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

• Κυκλικός κόμβος Μέσα Γειτονιάς που κατά τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής παρατηρείται μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για μετριασμό του προβλήματος.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, λειτουργοί του Υπουργείου και υπηρεσιακοί από τα Τμήματα των Δημοσίων Έργων Λευκωσίας και Λεμεσού. Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Ανακοίνωση για βοήθημα σπουδών

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεώργιου Ν. Καλογερόπουλου ανακοινώνει ότι, θα παραχωρήσει Βοήθημα Σπουδών για τον πρώτο χρόνο φοίτησης σε δημότες του, τελειόφοιτους αναγνωρισμένων Σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας της σχολικής χρονιάς 2019-20 που έχουν γενικό βαθμό 18 και άνω, έχουν εξασφαλίσει θέση σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κοσμιοτάτη διαγωγή και περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Αιτήσεις γίνονται δεκτές από τις 14 Οκτωβρίου μέχρι και τις 13 Νοεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, όρους και έντυπα αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς, τηλ.25723597 (εσωτ.3).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

΄

Δελτίο Τύπου – Κομποστοποιήση στο σπίτι

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής, προχώρησε σε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του, για τη σημασία και το όφελος της οικιακής κομποστοποιήσης.

Για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενημέρωσης , ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς έχει αποστείλει σε όλα τα υποστατικά του Δήμου φάκελο, μέσα στον οποίο υπάρχει ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο επεξηγεί τι διαδικασία της κομποστοποιήσης, τα οφέλη της και γενικά όλες τις πληροφορίες για να ξεκινήσει κάποιος τη δική του οικιακή κομποστοποίση

Ο Δήμαρχος κ. Δώρος Αντωνίου αναφέρει μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό φυλλάδιο, ότι, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, ενθαρρύνει τους δημότες του να προχωρήσουν σε εφαρμογή κομποστοποιήσης, προσφέροντας 20% μείωση στα τέλη σκυβάλων για το 2020 καθώς επίσης και για τα επόμενα χρόνια για όσους αποδεδειγμένα διενεργούν κομποστοποιήση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

΄

Δελτίο Τύπου - Ανακύκλωση Μπαταριών Πρωτοβουλία Ενημέρωσης Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Ανακύκλωση Μπαταριών Πρωτοβουλία Ενημέρωσης Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής του πολιτικής και σε συνεργασία με το Συλλογικό Σύστημα Συλλογής και Ανακύκλωσης Μπαταριών ΑΦΗΣ Κύπρου, προχώρησε σε μια πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών του, για τη σημασία που έχει η ανακύκλωση των μπαταριών.

Για τη συγκεκριμένη δράση, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς θα αποστείλει σε όλα τα υποστατικά του Δήμου φάκελο, μέσα στον οποίο υπάρχει επεξηγηματική επιστολή από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ενημερωτικό φυλλάδιο για την ανακύκλωση μπαταριών, χάρτης του Δήμου που υποδεικνύει όλα τα σημεία συλλογής μπαταριών καθώς και προσωρινό κουτάκι αποθήκευσης μπαταριών για το σπίτι.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος κ. Δώρος Αντωνίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, οι μπαταρίες αποτελούν ένα από τα βασικότερα επικίνδυνα στερεά απόβλητα και τόνισε ότι η μη ανακύκλωση τους και η απόρριψη τους στα σκουπίδια, έχει ιδιαίτερα επιβλαβείς επιπτώσεις, τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά την επίσημη έναρξη της δράσης, ο κ. Κρις Χριστοδούλου, Πρόεδρος της ΑΦΗΣ Κύπρου, δήλωσε πως η ΑΦΗΣ αγκαλιάζει ενέργειες που έχουν στόχο να ενημερώσουν τους πολίτες για το πόσο βλαβερές είναι οι μπαταρίες όταν απορρίπτονται στα σκουπίδια και τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν συνεργάζεται με Δήμους και Κοινότητες που θέτουν ως προτεραιότητα τους τα περιβαλλοντικά ζητήματα και ειδικά την ανακύκλωση των μπαταριών.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς, δήλωσε ότι, «Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων, αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος, της υγείας μας, της ποιότητας της ζωής μας αλλά και της εικόνας του Δήμου μας».

Ο κ. Δώρος Αντωνίου μαζί με τον κ. Κρις Χριστόδουλου απένειμαν τους πρώτους φακέλους προσωπικά οι ίδιοι, σε μερικά υποστατικά και δημότες του Δήμου.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός