Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Ολοκληρώθηκε η Β’ ασφαλτοστρώσεων στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Β’ Φάση ασφαλτοστρώσεων στα Δημοτικά όρια του Δήμου Μέσα Γειτονιάς.

Η Β’ Φάση περιλάμβανε αρκετούς δρόμους στην περιοχή Κοντοβακειών και Τιμίου Προδρόμου. Με την ολοκλήρωση και της Β’ Φάσης ασφαλτοστρώσεων, αναμφίβολα το οδικό δίκτυο του Δήμου έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό.

Σύντομα θα ακολουθήσει η Γ’ Φάση και σε άλλους δρόμους του Δήμου μας.

ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, στα πλαίσια της πολιτικής του για ευαισθητοποίηση των δημοτών του για την προστασία του περιβάλλοντος, παραχώρησε έκπτωση 20% στους δημότες του, οι οποίοι εφάρμοσαν κομποστοποίηση στην οικία τους.

Η κομποστοποίηση είναι μια σημαντική δράση, που μειώνει σε μέγιστο βαθμό τα οικιακά απορρίμματα προς όφελος του περιβάλλοντος. .

Ο Δήμαρχος κ. Δώρος Αντωνίου Αββάς, είχε την ευκαιρία να συναντήσει ομάδα δημοτών, στους οποίους δόθηκε η επιστροφή του 20% που επωφελήθηκαν στα τέλη σκυβάλων τους για το έτος 2020, μετά την διενέργεια κομποστοποίησης. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε το περιβάλλον και τους φυσικούς μας πόρους και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, μια αειφόρο, καθαρή και πράσινη Μέσα Γειτονιά..

Στη κομποστοποίηση συμμετείχαν και αρκετοί δημότες, οι οποίοι επωφελήθηκαν απευθείας την μείωση του 20% κατά τη διάρκεια της εξόφλησης της φορολογίας των σκυβάλων τους. Στόχος μας είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των δημοτών μας στο πρόγραμμα της κομποστοποίησης. .

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους δημότες μας που στηρίζουν την προσπάθεια του Δήμου μας! .

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε το Δήμο μας πιο καθαρό».

Διαχωρίζουμε σωστά – Ανακυκλώνουμε σωστά

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρείας Green Dot για την κατά κεφαλή ανακύκλωση σε όλη τη Λεμεσό, ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς συνεχίζει την ανοδική του πορεία όπου παρατηρείτε αύξηση 10,18% στο σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών. Πιο αναλυτικά, στην ανακύκλωση χαρτιού υπάρχει αύξηση της τάξης 23,94% και στην ανακύκλωση γυαλιού 12,30%. Τα ποσοστά ανακύκλωσης δημοτών, αφορά το πρόγραμμα «συλλογή από πόρτα σε πόρτα». Ευχαριστούμε θερμά τους δημότες μας για την συμμετοχή τους στα προγράμματα ανακύκλωσης και στοχεύουμε σε ακόμα υψηλότερα ποσοστά. Μαζί μπορούμε να κάνουμε το Δήμο μας ακόμη καλύτερο.

Η ανακύκλωση είναι δείγμα πολιτισμού !!

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός