Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Υπογραφή Συμβολαίων για Πράσινα Σημεία

Ο Δήμαρχος Μέσα Γειτονιάς και Πρόεδρος του ΟΕΔΑ Λεμεσού, κ. Δώρος Αντωνίου υπόγραψε στις 29 Αυγούστου 2018, συμβόλαιο με την Εταιρεία M.M.K. Planet Ltd η οποία από τώρα και στο έξης θα είναι η διαχειρίστρια εταιρεία για τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων. Εκ μέρους της εταιρείας M.M.K Planet Ltd το συμβόλαιο υπέγραψε ο κ. Αντρέας Πουλλαϊδης. Η πιο πάνω εταιρεία κέρδισε τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο Οργανισμός Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Αποβλήτων πριν από λίγους μήνες.

Υπάρχουν τέσσερα σταθερά Πράσινα Σημεία και ένα κινητό. Τα 4 Πράσινα Σημεία της Επαρχίας Λεμεσού βρίσκονται στην Φασούλα, στην Παρεκκλησιά, στο Κολόσσι και στο Πισσούρι τα οποία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σε ένα μήνα από σήμερα.

Τα Πράσινα Σημεία είναι χώροι συλλογής και διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων. Είναι περιφραγμένοι και φυλασσόμενοι χώροι, όπου οι πολίτες χωρίς οποιοδήποτε κόστος μπορούν να μεταφέρουν με δικά τους μέσα, τα ογκώδη τους υλικά (έπιπλα, κλαδέματα, μπάζα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ). Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν ειδικοί χώροι για τοποθέτηση των πιο κάτω αποβλήτων: υλικά συσκευασίας, κλαδέματα, υφάσματα, στρώματα, έπιπλα, παιχνίδια, ηλεκτρικές συσκευές, χρώματα, μπαταρίες, πλαστικά δοχεία, μεταλλικά αντικείμενα. Δηλαδή, οτιδήποτε δεν θα καταλήγει στις χωματερές του νησιού, θα τοποθετείται εκεί με αποτέλεσμα τα αντικείμενα στην συνέχεια να οδηγούνται για επαναχρησιμοποίηση, ανάκτηση και ανακύκλωση.

Οι αλλαγές αυτές έγιναν λόγω Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας και στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων όλων των κατηγοριών. Για περιορισμό του κόστους διαχείρισης, επιβάλλεται να γίνει συλλογικά από τον Δήμο και τους Δημότες σωστή διαλογή στα υποστατικά έτσι ώστε να καταλήγει στον ΟΕΔΑ η μικρότερη δυνατή ποσότητα απορριμμάτων. Μετά την υπογραφή των συμβολαίων ο κ. Αντωνίου δήλωσε ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για ολόκληρη τη Λεμεσό αφού ένα σημαντικό έργο τίθεται σε λειτουργία και αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα στη διαχείριση των αχρήστων στην προσπάθεια που γίνεται να κρατήσουμε την πόλη μας καθαρή και να δημιουργήσουμε ένα υγιές και καθαρό περιβάλλον. Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να χρησιμοποιούν τα Πράσινα Σημεία για να τοποθετούν τα άχρηστα τους αντικείμενα.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός