Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

20 Χρονιά Χορωδίας Δήμου Μέσα Γειτονιάς

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που πραγματοποιείσαι ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου, επί ευκαιρία της συμπλήρωσης των 20 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία της Χορωδίας του Δήμου.

Η Χορωδία του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, υπό την διεύθυνση της Μαέστρου κας Μαρίνας Σπύρου, είναι τετράφωνη μικτή και αποτελείται από 45 μέλη. Η σύσταση της χορωδίας δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998. Πρώτος Μαέστρος της Χορωδίας ήταν ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Στο χρονικό αυτό διάστημα της ύπαρξης της έχει αναπτύξει πολύμορφη δραστηριότητα. Έλαβε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις όπως: Καλλιτεχνικά Φεστιβάλ, Εθνικές Επετείους, Καρναβάλι, Χορωδιακά Φεστιβάλ άλλων Δήμων, Χριστουγεννιάτικες και άλλες εκδηλώσεις του Δήμου. Συμμετείχε επίσης σε πολλά Χορωδιακά Φεστιβάλ εκτός Κύπρου όπως στην Ελλάδα, Γαλλία και Ισπανία.

Τον Οκτώβριο του 2017 προσκλήθηκε από το «Σπίτι της Κύπρου» στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα όπου παρουσίασε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια και έντεχνα ελληνικά στη παρουσία του Πρέσβη της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκου Κενεβέζου, του Δήμαρχου Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρο Αντωνίου και άλλων πολιτικών αξιωματούχων και προσώπων των τεχνών και των γραμμάτων.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει έντεχνα ελληνικά , κυπριακά, δημοτικά τραγούδια και ύμνους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Πανικού Δημητρίου στην παρουσία πλήθους κόσμου, η Χορωδία τραγούδησε διάφορα ελληνικά και κυπριακά τραγούδια καθώς επίσης παρουσιάστηκε μια σύντομη αναδρομή από την ίδρυση της Χορωδίας της Μέσα Γειτονιάς μέχρι και σήμερα με φωτογραφικό υλικό.

Τη Χορωδία συνόδευσαν σε μερικά τραγούδια η Φιλαρμονική του Δήμου Μέσα Γειτονιάς καθώς επίσης και το Χορευτικό συγκρότημα του Ανοικτού Σχολείου Μέσα Γειτονιάς.

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός