Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Envision : Στήριξη της διαδικασίας ένταξης. Η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη δημόσια και τοπική ζωή της Κύπρου

Ο Δήμαρχος Δώρος Αντωνίου, συμμετείχε σε διαδικτυακές συζητήσεις ενημέρωσης και διαβούλευσης, για ενίσχυση της συμμετοχής στην τοπική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος «Envision” που υλοποιεί η Ένωση Δήμων την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με Δήμο μας, καθώς επίσης με τους Δήμους Λεμεσού, Λάρνακας και το Διαπολιτισμικό Συμβούλιο Λεμεσού.

Οι συζητήσεις προσέλκυσαν το ενδιαφέρον αφενός αιρετών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και δημοτικών λειτουργών και αφετέρου εκπροσώπων συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες τους για τις συνθήκες διαβίωσης των ευρωπαίων πολιτών στην τοπική κοινωνία της Κύπρου και να θέσουν ζητήματα που θεωρούν ως προτεραιότητα για να επιτευχθεί αποτελεσματική ένταξη και συμμετοχή στη δημοκρατική ζωή.

Κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση στη Λεμεσό, ο Δώρος Αντωνίου, Δήμαρχος Μέσας Γειτονιάς και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου για την ανάπτυξη της επικοινωνίας με τις κοινότητες των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να ενισχυθεί η δημοκρατική συμμετοχή και η κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινωνίες.

Θέματα ανέπτυξαν επίσης οι Νέναντ Μπογκτάνοβιτς (Σύμβουλος Διαπολιτισμικότητας Δήμου Λεμεσού), Πόπη Χριστοπούλου (συντονίστρια του προγράμματος ENVISION και υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων του εκπαιδευτικού κέντρου «ΑΚΜΗ»).

Οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι συνδέσμων Ευρωπαίων πολιτών υποστήριξαν μεταξύ άλλων την ανάπτυξη συνθηκών καταπολέμησης των διακρίσεων και σχέσεων επικοινωνίας με τους συνδέσμους, τα σχολεία και την εκκλησία. Εισηγήθηκαν επίσης την αξιοποίηση από τους δήμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφημερίδων ή ενημερωτικών εντύπων που εκδίδουν οι σύνδεσμοι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ENVISION, η Ένωση Δήμων θα καταθέσει εισηγήσεις ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα τους ενόψει των εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι προγραμματισμένες να γίνουν στην Κύπρο τον Δεκέμβριο του 2021.

 

 

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός