Το mesayitonia.com.cy χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεσαι τη χρήση των cookies.

Έμβλημα του Δήμου

Το πρώτο έμβλημα σχεδιάστηκε το 1986 όταν ανακηρύχθηκε η Μέσα Γειτονιάς σε Δήμο. Εμπνευστής και δημιουργός του τότε ήταν η Αντιδήμαρχος και Αρχιτέκτονας κα Ελενίτσα Σταυρουλλά.

1986

Το έμβλημα του Δήμου απεικονίζει την μεσαιωνική στέρνα που υπάρχει στη δημοτική περιοχή στη συμβολή των οδών Μάρκου Δράκου και Παπαθηνοδώρου Παπαμιχαήλ. Τα δύο άσπρα περιστέρια που υπήρχαν στο έμβλημα συμβόλιζαν την ειρήνη.

Η στέρνα είναι κτισμένη από τα χρόνια της τουρκοκρατίας. Τότε διοχέτευε νερό στις μεγάλες δεξαμενές της κατά τους χειμερινούς μήνες και κατά τους καλοκαιρινούς ξηρούς μήνες, χρησιμοποιόταν από τους κατοίκους για πόσιμο, καθαριότητα, πότισμα των ζώων κλπ. Το νερό πήγαινε στα σπίτια των κατοίκων με δοχεία (στάμνες). Η στέρνα έπαψε να λειτουργεί το 1959 με την διασωλήνωση του νερού στα σπίτια.

Το 2003, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του, προκήρυξε διαγωνισμό για εκσυγχρονισμό του εμβλήματος. Τον διαγωνισμό κέρδισε η γραφίστας κα Σούλη Χρίστου, η οποία σχεδίασε το έμβλημα που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

Το έμβλημα απεικονίζει και πάλι την μεσαιωνική στέρνα σε απλοποιημένη μορφή.

 

2003
  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  25 723 597
  25 723 744
  Γρίβα Διγενή 14, 4002 Μέσα Γειτονιά, Τ.Θ. 59596, 4010 Λεμεσός